32. Veel geluk

‘Veel geluk, veel gezondheid, viel Schwung, viel Zufriedenheid, veel inspiratie, veel gezelligheid, veel plezier, tanti auguri. Dat zijn wensen die hier zijn komen aanwaaien. Valt het je ook op Fries, dat het niet gewoon geluk, gezondheid etcetera is, maar vooral veel. Veel van alles. Kennelijk moet er in deze tijd van bezuinigingen toch iets gecompenseerd worden. Niet een beetje geluk, nee veel! Niet een beetje gezellig, nee veel! Maar tevredenheid vond ik wel origineel. Tevreden zijn met wat je hebt of bent is mooi. Vet tevreden nog mooier.’
‘Maar van al dat veel krijgen ze het hier in huis op hun heupen. Ik heb geconstateerd dat er in dit prille begin van het nieuwe jaar al een hoop weggeruimd is. Tassen vol lege flessen en potten, oud papier inclusief papieren wenskaarten. De kerstpakketten zijn verorberd en uitgedeeld. Kerstversiering ingepakt en dennentakken over het hek het bos in gekieperd. Feesttafels ingeklapt, tafelkleden gewassen en gestreken, de afwasmachine uitgeruimd. Klaar voor een nieuw jaar.’
‘Zo Fries, hebben wij eindelijk weer eens ruimte om volledig los te gaan. Heb jij nog goed voornemens?
‘Veel natuurlijk. En jij?’
‘Geen enkele, tenzij je vervelen een goed voornemen kunt noemen. Ik ga me lekker vervelen. Meneer is uithuizig, mevrouw is in Facebook, dus wat valt er voor ons nog te doen. Een winterslaap is niet aan de orde met deze temperaturen en aangezien ik toch een soort standvogel ben geworden, zie ik mezelf niet meer trekken.’
‘Nou Koekoek, ik vind je wel een beetje saai worden. We hebben nog een heel bestand waar we uit kunnen putten. Onderwerpen genoeg.’
‘Tuurlijk, Fries. Maar vind je vervelen geen nuttige activiteit? Daar kunnen heel creatieve ideeën uit voortkomen, hoor.’
‘Ik vind het best, jongen. Zolang jij jezelf verveelt, oké. Als je mij maar niet gaat zitten vervelen. Wat denk van mijn voorstel? We gaan interactief: mensen kunnen reageren en hun mening geven. Wat zeg je daarvan?’
‘O, mag het volk mee gaan praten? Ik heb daar niet zo’n hoge pet van op. Maar omdat ik jou zo aardig vind, moeten we je voorstel een kans geven.’
‘Dank je, Koekoek. Dan zeg ik: in tijden van crisis is veel een goed bijvoeglijk naamwoord.’
‘En jij denkt dat daar reacties op komen?’
‘Veel.’

Januari 2014

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *