De vergeten letters 12-11-2019

Zie hier het resultaat van het project: De vergeten letters.
33 prachtige kunstwerkjes, waaronder één van mij, samen in een mooie doos.
Het project is een initiatief van Jan Klerken (acerPERS) en Hans van Eijk (In de Bonnefant): maak een kunstwerk in boekdruk met vergeten letters uit de letterkast.

 

Vergeten letters
Asterisk, ampersand en accolade gingen op stap. Ze hadden een missie: op zoek naar vergeten broeders en zusters. Te lang hadden ze liggen nietsnutten, oxideren, of stof verzamelen, eindeloos wachtend op de letterhaak.
Wie van hen had het initiatief  genomen? Ze wisten het niet meer. Met vereende kracht schudden ze de kast eens lekker door elkaar. Als eerste kwam er een fraaie tilde ~ tevoorschijn. Beetje chagrijnig, dat wel. Maar al gauw was ze voor de zaak gewonnen en zong uit volle borst: Waltzing Ma~ en de andere zongen in koor mee.
In ledigheid lag daar fl, vroeger zo trots als een pauw, nu flauwtjes neer gevleid. Kom op, schoonheid, strijk je veren en ga mee. Joehoe, riep ze en fladderde achter het vrolijke gezelschap aan. We missen nog een paragraaf, zei iemand en warempel; net voordat ze bij een nieuwe alinea kwamen, stond daar § te pronken.
Ik heb % meegebracht, ik hoop dat jullie dat niet erg vinden. Nee hoor, riepen ze, zolang het maar niet zo’n afgesleten ‘. , ; : ! ? etc. is, dan is het goed.
Zijn we compleet? Riep de een. Ik zou zeggen van wel, antwoordde een ander. Hoho, wacht even, klinkt het een beetje süß. Darf ich auch mitgehen? Na klar. Warum nicht? Maar wat gaan we doen dan? Dansje? En daar gingen ze. Nog nooit hadden ze zo’n plezier. In ¾-maat rolden en tolden ze om de zethaak heen dat het een lieve lust was. En ze beloofden elkaar dat ze voortaan schoon zouden blijven. Geen inkt en geen peut meer. Niet meer vergeten liggend in een kast, maar de vrijheid tegemoet. Zo dansten en dansten ze, tot in de gelukzalige eeuwigheid.

https://argusvlinder.com/tag/lien-van-horen

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *