Nieuws

Panta Rhei 10-09-22
Geen nieuws, goed nieuws. Achter de schermen wordt hard gewerkt. Op alle fronten. Alles stroomt.
Het nieuwe jaar 2022
Het nieuwe jaar begint transparant onder een azuurblauwe lucht. Bast van tuinbonen, warme vacht nu flinterdun, grove vezels als libellevleugels. Papier is proza.
ABCDarium 27-11-2021
Het ABCDarium is klaar. Ieder jaar is er een project waarmee Drukkers in de Marge kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Het thema van dit jaar is een ABCDarium. De drukkers kregen een letter toegewezen en hadden acht pagina’s ter beschikking om hun idee van die letter te…
De reis van de klaproos 17-11-2021
De klaproos gaat even in winterslaap. Somnium…. Aes non habeo, sed somnia habeo – Geld heb ik niet, ik heb dromen.                 Afbeelding: handgeschept papier met een blaadje van de klaproos. Voor de reis: bekijk ook even het bericht van 28-06-2020.
Componeren 16-11-2021
Er zit muziek in mijn nieuwe boek in de Junior Informatiereeks: componeren. Eens kijken of ik kinderen kan inspireren om mooie composities te schrijven. De afbeelding is een vel handgeschept papier van ‘oudpapierpulp’ met flarden notenschrift. Hoor je de muziek?
Restauratie 27-10-2021
Papier gaat soms stuk. Oud, gescheurd, aangevreten door papiervisjes, verbrandde randen, gewoon stuk. Is dat erg? Nou nee, meestal niet. Je kunt papier een tweede leven geven. Al een tijd restaureer ik papier, niet op de officiële manier, ik weet niets van restaureren, maar op de manier zoals ik die…
ABCDarium 05-05-2021
Een nieuw project van Drukwerk in de Marge. Johannes Enschedé vond in 1751 twee gevouwen blaadjes perkament met daarop het alfabet en enkele gebeden uit de 15de eeuw. Hij noemde het een abecedarium en zag dit als een primitief schoolboekje. 27 deelnemers gaan een hedendaags abecedarium maken. De drukwerken worden…
4-8-2020 De reis van de klaproos
Het klaproos-project (zie het nieuwsbericht van 28-6-2020) is de grens over gegaan. Samen met kunstenares Ellen uit Zuid-Frankrijk ga ik met de klaproos op reis. Ook het essay Gepluisde klaproos is onderweg.
10-7-2020 Rembrandt
Ik heb net de opdracht binnen voor een nieuw boek in de reeks Junior Informatie. Deze keer mag ik gaan schrijven over Rembrandt.
1 2 5
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail