Koekoek & Fries

77. Kroonjaar m/v/p
‘Je zult een kroonjaar te vieren hebben in coronatijd. Dat is niet leuk, Koekoek. Mevrouw heeft diverse opties de revue laten passeren. Niets kan. En als cadeautje is een concert of een uitje altijd welkom. Niets van dat alles. Toen bedacht meneer toch nog iets leuks: een nieuw huis voor…
76. Doen jullie nog wel eens wat?
‘Doen jullie nog weleens wat, vroeg mevrouw terwijl ze als een specht op mijn klankkastje klopte.’ ‘Mooie alliteratie, Fries.’ ‘Het zal wel zijn, maar ik schrok me wezenloos. Alsof wij niets te doen hebben; altijd maar zorgen dat ons uurwerk op tijd loopt. Niet voor, niet achter. En dan nog…
75. Ho, ho, stop!
Vandaag geven K&F het woord aan de handhaver en het ventje. ‘Ho, ho, stop ventje! Tot hier en niet verder.’ ‘Waarom?’ ‘Omdat er over de wereld iets rondzweeft dat zó klein is dat je het niet ziet.’ ‘Zoiets als het haartje van de rups waar je jeuk van krijgt?’ ‘Nog…
74. We zijn in overtreding
‘We zijn in overtreding, Koekoek.’ ‘Ik heb met 130 over de snelweg gescheurd, bedoel je dat Fries?’ ‘Nee, dat bedoel ik niet.’ ‘Met een flinke borrel op en een witte snuif in mijn neus.’ ‘Ook niet.’ ‘Ik heb als een beest carnaval gevierd.’ ‘Dat is geen overtreding.’ ‘De eerste dag…
73. Oei! Messen!!
‘Oei! Messen!!’ ‘Zijn de messen bot, Fries?’ ‘Als dat het probleem was, dan hadden we het snel opgelost, Koekoek.’ ‘Wat is dan het probleem?’ ‘De wereld waarin we leven. Ik zal twee voorbeelden geven van een avondje televisie. Ik geef er maar twee, hè. Met gemak kan ik een veel…
72. O, o, domino
‘O, o, domino!’ ‘Gaan we een spelletje doen, Koekoek?” ‘Hoorde je die klap? Mevrouw dacht dat er een tuinstoel omwaaide en ging verder met waar ze mee bezig was. Ik zag door het kamerraam dat er een boom omwaaide en in zijn val nam hij een andere mee. Ze hebben…
71. Machtig mooi
‘Machtig mooi.’ ‘Je bedoelt toch niet dat kleddernatte uitzicht, Koekoek?’ ‘Nee joh, ik kijk naar het WK atletiek in Qatar.’ ‘Jij?’ ‘Ja, ik ben totaal gefascineerd. Let op, ik ga niet voor de resultaten, hoewel ik het Sifan Hassan wel gun, hoor. Het gaat mij om concentratie, ontlading, teleurstelling, blijdschap.’…
70. Processie…
‘Processie…’ ‘Rups, denk ik meteen. Wat kun je tegenwoordig anders invullen.’ ‘Het is geen woordspelletje, Koekkoek. Het is de realiteit: insecten hebben gewonnen van de mensen. Lang heerste de gedachte dat je zogenaamde schadelijke insecten kon doden, gewoon omdat de mens zich nu eenmaal superieur achtte. Men ging gif spuiten,…
1 2 10

 

Koekoek en Fries, twee klokken die uit een erfelijke boedel tot elkaar veroordeeld zijn. Zij beschouwen het doen en laten van Meneer en Mevrouw, het dagelijkse leven in en om het huis, in de omgeving en in de wereld.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail