Koekoek & Fries

73. Oei! Messen!!
‘Oei! Messen!!’ ‘Zijn de messen bot, Fries?’ ‘Als dat het probleem was, dan hadden we het snel opgelost, Koekoek.’ ‘Wat is dan het probleem?’ ‘De wereld waarin we leven. Ik zal twee voorbeelden geven van een avondje televisie. Ik geef er maar twee, hè. Met gemak kan ik een veel…
72. O, o, domino
‘O, o, domino!’ ‘Gaan we een spelletje doen, Koekoek?” ‘Hoorde je die klap? Mevrouw dacht dat er een tuinstoel omwaaide en ging verder met waar ze mee bezig was. Ik zag door het kamerraam dat er een boom omwaaide en in zijn val nam hij een andere mee. Ze hebben…
71. Machtig mooi
‘Machtig mooi.’ ‘Je bedoelt toch niet dat kleddernatte uitzicht, Koekoek?’ ‘Nee joh, ik kijk naar het WK atletiek in Qatar.’ ‘Jij?’ ‘Ja, ik ben totaal gefascineerd. Let op, ik ga niet voor de resultaten, hoewel ik het Sifan Hassan wel gun, hoor. Het gaat mij om concentratie, ontlading, teleurstelling, blijdschap.’…
70. Processie…
‘Processie…’ ‘Rups, denk ik meteen. Wat kun je tegenwoordig anders invullen.’ ‘Het is geen woordspelletje, Koekkoek. Het is de realiteit: insecten hebben gewonnen van de mensen. Lang heerste de gedachte dat je zogenaamde schadelijke insecten kon doden, gewoon omdat de mens zich nu eenmaal superieur achtte. Men ging gif spuiten,…
69. Trots als een pauw
‘Trots als een pauw.’ ‘Ik ben nog steeds gewoon Koekoek. Wat bedoel je, Fries?’ ‘Je staat zo te pronken, wat is er gebeurd?’ ‘Nou kijk, ik surfte laatst op internet en daar kwam ik een uitermate interessante site tegen. Ik citeer: “de Romeinen noemden de koekoek cuculus. De naam is…
68. Aflaat en vagevuur
‘Aflaat en vagevuur.’ ‘Ga je je zonden opbiechten, Koekoek?’ ‘Ik ben me van geen kwaad bewust. Maar het schijnt dat nogal wat superrijken zich ineens herinneren dat er zoiets bestaat als de aflaat, nadat de Notre-Dame is afgebrand. Als ik nu maar, ten overstaan van de hele wereld, heel veel…
67 Uitgeteld!
‘Uitgeteld!’ ‘Wat heb je geteld, Fries?’ ‘Ik heb niets geteld, Koekoek. Ik heb het over mevrouw die hier uitgeteld op de bank ligt. Vanmiddag zijn meneer en mevrouw vertrokken met kisten vol keurig geordende inhoud. Nu zijn ze terug: wat een chaos! Alsof er een orkaan door het huis getrokken…
66.Frexit?
‘Frexit? Wat ga je nu weer doen, Fries. Gaan we scheiden?’ ‘We mogen niets meer, niet roken, niet drinken, geen vlees eten, niet vliegen,  geen vet, geen suiker, niet meer zitten. Wat blijft er nog over? Ken je dat mopje nog van die patiënt die niet meer mocht roken, drinken…
1 2 9

 

Koekoek en Fries, twee klokken die uit een erfelijke boedel tot elkaar veroordeeld zijn. Zij beschouwen het doen en laten van Meneer en Mevrouw, het dagelijkse leven in en om het huis, in de omgeving en in de wereld.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail