57. zeg eens eerlijk…

‘Zeg eens eerlijk, Fries.’
‘Hou ik in relaties geen rekening met de ander?’
‘Nee.’
‘Stoot ik mensen af die het niet met me eens zijn?’
‘Nee.’
‘Investeer ik al mijn energie in mezelf?’
‘Driewerf nee.’
‘Dus ik ben geen narcist. Goed zo, dan kun jij lekker gaan slapen.’
‘Fijn om te horen, Koekoek, maar lekker slapen doe ik al een tijd niet meer, sinds de grootste kloon na Narcissus is opgestaan.’
‘Ja, een clown is het zeker. Wat vind jij trouwens van al die poppetjes die hier voortdurend met hun kop in de media zijn? Ik dacht dat het bij verkiezingen om de inhoud ging en niet om de persoon. Of ben ik nou erg ouderwets?’
‘Dat ben je inderdaad. Ik bijvoorbeeld, ben een nieuwsmijder. In plaats van naar die dagelijkse nieuwsgolf die de huiskamer instroomt te luisteren, hoor ik een mooi concert, kijk ik naar een spannende thriller of lees ik een kloek boek. Daar beleef…’
‘Hoe weet je dan wat er in de wereld gebeurt?’
‘Dat hoor ik toch van jou!?’
‘Ik kan mijn snater niet houden, bedoel je?’
‘Nee, heus niet. Ik vind je een gezellige kletskous. Maar ik hoef niet alle ongein te zien die lijsttrekkers uithalen om zwevende kiezers te trekken. Hoezo, zwevend? Ik dacht dat alleen gevleugelden konden vliegen.
Zouden vrouwelijke lijsttrekkers, mochten die er weer eens komen, ook zo raar gaan doen? Ik kan me dat niet voorstellen. Deze vrouwvriendelijke opmerking moet je zien in het kader van internationale vrouwendag, snap je wel?
Gisteren hoorde ik iemand zeggen “Asscher is zo’n rustgevende man”. Dat sprak me dan wel weer aan.’
‘Hehem.., Fries, betrap ik je er nu op dat je toch stiekem televisie kijkt?’
‘Nee, zeker niet, maar je moet weten dat hier in huis een smart-tv staat waar een omgekeerd zendertje in zit. Hij kan niet alleen horen en zien wat wij allemaal zeggen terwijl hij niet aanstaat, maar wij kunnen ook…’
‘Zwets, als dat ding uitstaat kun je niks horen, jij bent geen CIA-hacker. Geef maar toe dat je gewoon het nieuws volgt, daar ik niks mis mee.
Laat de poppetjes maar dansen, laat de clown zijn fratsen uithalen, laat mij maar een niet-narcistische ouderwetse kletskous zijn met een aangename Friese brompot als buur. Laat de lente maar komen!
By the way, mijn gezenderde neef Swendon Koekoek is onderweg naar Europa, hij bevindt zich op dit moment in de buurt van Guinee. Deze koekoekvriendelijke opmerking moet je zien in het kader van het jaar van de koekoek, snap je wel?’

Maart 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *