35. Hoogste tijd

k&f

 

 

 

‘Hoogste tijd!’
‘Waarvoor Fries?’
‘Dat weet ik nog niet. Maar mevrouw draaide de volumeknop omhoog toen vanochtend de Kloksymfonie van Haydn op de radio was. Dat betekent altijd iets.’
‘Dat moeten we dan uitzoeken, Fries. Het is vast een hint. De Olympische winterspelen zijn voorbij, dus we hoeven ons niet meer druk te maken over nanoseconden of over gecorrigeerde tijd. Het idee alleen al, zeg. En ze kan het ook niet persoonlijk bedoelen, wij lopen de laatste dagen juist keurig in het gareel. Zou ze de zomertijd bedoelen nu de natuur een maand voor loopt? Moeten wij even een uurtje stil blijven staan? Of wil ze misschien naar Italië? We zullen haar eens goed in de gaten moeten houden. Het valt me op dat ze regelmatig naar den Bosch fietst de laatste tijd. Ze zal toch geen heimwee hebben?’
‘Nee joh, ze kijkt de bloemetjes uit de grond, hoe zou ze dan heimwee kunnen hebben naar de stad.’
‘In de stad zijn toch ook bloemen?’
‘Op de markt zeker, ja. Maar geen vissen en eekhoorns en spechten.’
‘Zo schieten we geen steek op met ons onderzoek, Fries. Ik las de volgende kop in de krant: Onzichtbare speurneuzen van politie vinden bijna iedereen. Het zogenoemde GOO-team. Persoonlijk zou ik de woorden omdraaien en zeggen Opsporing Onttrekkingen Groep. Onzichtbaar toch? Moeten we die lui niet eens inschakelen?’
‘Ik waardeer je woordgrapjes, maar zijn we iemand kwijt dan?’
‘Eh nee, je hebt gelijk. We zijn niemand kwijt en mevrouw is ook geen ontsnapte crimineel. Ze wilde ons alleen maar iets duidelijk maken. Maar toch, hè. Ik zou me best eens willen verkleden als speurneus. En me dan onder de massa begeven. Niet om criminelen op te sporen, maar om..’
‘Natuurlijk! Dat ik daar niet aan heb gedacht. Hóógste tijd om je snor te drukken. Dát is het. Ik zou het bijna vergeten, maar het is weer carnaval hier in het zuiden. Van mij mag jij je verkleden als onzichtbaar oog, ik trek me terug in een hutje op de hei, Koekoek.’
‘Ga maar lekker een potje patiencen, Fries. Ik ga eens kijken wat er onder het volk leeft.’

http://www.youtube.com/watch?v=O1Xtm3Reky0

 

Februari 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *