48. B.L.O.G.

‘B.L.O.G. over papier. Wat denk jij dat dit betekent, Fries? Ik vond een kattebelletje met deze cryptische omschrijving.’
‘Blijf Lachen Om Grappen…? Ik roep maar iets. Misschien heeft het te maken met die jongeman laatst op het journaal. Die met dat pistool van papier. Daar kun je ver mee komen tegenwoordig. Ik vond het wel een grap, al zal hij daar zelf wellicht anders over denken. En het journaille ook. Is er wereldnieuws en dan kun je het niet kwijt. Dat moet een nachtmerrie zijn voor elke journalist.’
‘Nee, Fries. Ik waardeer het wel dat jij overal de lol van inziet. Maar me moeten Mevrouw wel in de gaten houden. Meneer is zo vaak van huis, die weet niet wat hier allemaal gebeurt. Zij zit de laatste tijd nogal te fröbelen en te experimenteren. Wat voert ze uit?’
‘Te fröbelen en te experimenteren? Ze is toch niet een molotovcocktail aan het fabriceren?’
‘Nee, van papier maak je geen molotovcocktail.’
‘Jij zegt het, Koekoek! Maar dat kattebelletje, was dat wel van haar? Bridge Leider Overtroeft Graag. Het zou zo maar iets met het biedsysteem te maken kunnen hebben. En dan zijn we bij Meneer.’
‘Ik zie wel dat jij geen verstand hebt van Bridge, Fries.’
‘Aha, ik weet het, ze maakt een carnavalspak. Het is er de tijd voor.’
‘Persoonlijk denk ik dat ze nog liever een mutsje breit voor de roodborst dan dat ze een carnavalspak zal aantrekken. Daarbij, papier lijkt me geen goed materiaal met carnaval.’
‘Fout, Koekoek, ik had je hoger ingeschat. Waarvan denk je dat al die carnavalswagens worden gemaakt? En wat denk je van confetti, van serpentines?’
‘Je hebt een punt, Fries. Maar ik dacht meer aan kledij. Blijft de vraag wat dat kattebelletje betekent. Ik zag ook een datum: 15-02-2015. Wat heeft dit allemaal te betekenen? Ik maak me zorgen, dat mag je gerust weten. Ik ben eens goed gaan rondsnuffelen. Er liggen hier allerlei boeken over de Moorse tijd in Spanje. En zogenaamde Spaanse woorden, waarvan ik toevallig weet dat ze een Arabische oorsprong hebben. Vind je niet dat die nieuwe sjaal van haar een beetje lijkt op een ‘Palestina-sjaal’? Misschien is het wat vergezocht. Maar alles bij elkaar; ik vertrouw het niet. We moeten in ieder geval die datum goed in de gaten houden.’
‘Ja speurneus, het is inderdaad nogal vergezocht. Op die datum is ook de intocht van de prins in Oeteldonk. Ik denk dat ze daar naar toe gaat. Verrassend? Ik denk hoe ouder hoe gekker. Per slot van rekening is en blijft ze een Braba-Limba. Dat verloochent zich ni..’
‘Dát is het Fries. Het raadsel is opgelost. Eh, althans gedeeltelijk. Braba-Limba Onthult Geheimen.’
‘Over papier?’
‘Over papier!’

Februari 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *