64. Wie A zegt…

‘Wie A zegt…’
‘Moet ook B zeggen. Waar ben je mee bezig, Koekoek?’
‘Stoor me niet, Fries. Ik heb het veel te druk. Ik kom tijd te kort, dat is me nog nooit overkomen. Je mag me trouwens wel een handje helpen. We hadden een afspraak, weet je nog?’
‘Niks van. Help me even.’
‘Wij gingen alles bijhouden voor mevrouw. Je wilt niet weten hoeveel tijd er gaat zitten in crowdfunding. Scores bijhouden, zorgen dat mensen een persoonlijk berichtje krijgen. De voortdurend hongerige sociale media voeden, excel-sheets bestuderen, updates schrijven. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan als…’
‘… als je daar tijd voor had. Ik begrijp het, Koekoek. Maar wat ik niet begrijp, waarom heeft ze eigenlijk crowdfunding nodig? Door al die drukte heb jij Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen aan je voorbij laten gaan. Iedereen krijgt er geld bij is ons beloofd. Zelfs mensen van een bepaalde leeftijd. Krol zei: “eerst zien, dan geloven.” Waarop Seghers van de CU reageerde: “wij doen dat andersom.” Scherp toch?’
‘Nou Fries, politici kunnen zeggen wat ze willen, maar wij kunnen daar niet op wachten. Er moet gewerkt worden. Bovendien, het gaat niet om het geld. Het gaat om het vriendengebeuren. Zie je het voor je? Lange tafels in de olijfboomgaard. La nonna schept de dampende spaghetti op de borden. Daar wil je onderdeel van zijn, dat wil je niet missen.’
‘Ik krijg er wel trek van moet ik zeggen. Ik vind het nobel van je dat je dit project zo ziet en dat je je fantasie de vrije loop laat. Maar… zonder geld geen boek, het spijt me.’
‘Pff, waarom heb jij toch altijd gelijk? Maar geloof me, als straks dat boek gepresenteerd wordt, zul jij eens zien wat voor een saamhorigheidsgevoel daar in de Verkadefabriek hangt. Dan ga jij meemaken dat het een gezamenlijk project geworden is.’
‘Eerst zien, dan…’
‘Kom op Fries. En ik volg het nieuws heus wel. Je zag gisteren maar weer eens hoe belangrijk tijd is. Op het juiste moment de juiste handelingen doen. Daarmee voorkom je een hoop ellende.’
‘Klopt helemaal. Volgens mij is het nu het juiste moment om eens rondjes te gaan draaien op de Weerter kermis. De burgemeester heeft ons persoonlijk uitgenodigd.’

 

September 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *